Deodar Road, Putney, London SW15

Date Completed
2003
Architects
Salt Evans Partnership Architects
Consulting Engineers
William Attwell & Associates
Basement Contractor
Room Below

Our clients purchased a run-down property with great potential backing onto the River Thames at Putney in South West London. He is a commercial surveyor and she a lawyer.

As a couple they had a remarkable flair for seeing what is possible and their Architects, Messrs. Salt Evans Partnership, translated their imagination into architectural drawings and their Consulting Engineers, Messrs. William Atwell & Associates, did the necessary structural drawings and calculations.

Room Below were appointed as Main Contractor. The rear garden which previously sloped from the rear of the property towards the river was levelled and effectively reduced by one storey in height, such that the retrofit basement becomes the ground floor at the rear. The result is a magnificent riverside property which our clients claim multiplied threefold in value between purchase and completion of works.